![Čoko-moučník s ovocným krémem_5ffbb90dce705.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/coko-moucnik-s-ovocnym-kremem_5ffbb90dbdd82.jpeg)
Suroviny
- Piškot:
- 90 g moučkového cukru
- 3 vejce
- 3 lžíce horké vody
- 90 g polohrubé mouky
- 2 zarovnané lžíce kakaa
- naředěná citrónová šťáva na pokapání piškotu(asi 5 lžic)
- Ovocný krém:
- 150 g malin
- 150 g borůvek
- 2 zakysané smetany 150g
- 1 šlehačka Cremefine Dr.Oetker na šlehání
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 pudinkový prášek Créme Olé od dr.Oetkera bez vaření
- (U krému nemusí být dodrženo přesné množství surovin, ovoce může být více chuťově bude krém mnohem bohatší.. důležitou roli tam hraje pudinkový prášek, který se zašlehá do ostatních surovin a pěkně celý krém ztuhne a drží tvar (může být např. 1x zakysanka, 2x normální šlehačka-z toho jednu našlehat).
- Ovoce(je tentokrát bez šťávy, pokud použijete zavařené.
- Nejlépe se hodí)
- maliny
- jahody
- borůvky(čerstvé nebo zmrazené) nebo kiwi
- – předem si je buď vidličkou rozmačkáme (nebo rozmixujeme v mixeru)
Postup přípravy receptu
-
Korpus:Našleháme cukr se žloutky do pěny, přidáme horkou vodu, opět zašleháme . Lehce zamícháme předem ušlehaný sníh a nakonec přes síto mouku s kakaem.
-
Upečeme (např. v kulaté formě průměr 26cm) – asi 15minut na 180°C – hlídáme, piškot je rychle upečený.
-
Vychladlý pokapeme dost citrónovou šťávou, aby nebyl suchý.
-
Ovocný krém: Nejdříve si vyšleháme šlehačku, aby byla připravená.
-
Šlehačem smícháme zakysanou smetanu s cukrem a pudinkovým práškem a chviličku šleháme, až se vše spojí v hladký krém a přimícháme přichystanou šlehačku jen lehce, aby se vše spojilo.
-
Krém rozdělíme na dvě části a do každé pěkně zašleháme rozmačkané ovoce.
-
Korpus ozdobíme dvojbarevným krémem podle vlastní fantazie.
-
Necháme ztuhnout cca 1 hodinu v ledničce.
Poznámka od kuchařky
Čerstvé/mražené ovoce krém nádherně navoní.
Pokud máte možnost, dejte větší množství ovoce, než je uvedeno. Já jsem se poprvé držela receptu, tak vím, že díky pudinku krém snese ovoce více.