- reklama -
Suroviny
- 250 g másla
- 150 g čokolády na vaření
- 5 vajec
- 150 g cukru
- 150 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu
-
Máslo a čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni a dobře promícháme.
-
Cukr společně s vejci smícháme a ušleháme do husté pěny.
-
Po vyšlehání lehce přimícháváme máslo s čokoládou a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva.
-
Vše jemně promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
-
Dáme do vyhřáté trouby přibližně na 40 minut upéct.
-
Hotovou a zchladlou bábovku sypeme moučkovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Já osobně bábovku peču na 180 stupňů . Přikrývám ji alobalem, aby se pořádně propekla. Po 40 min. Alobal odstraním a peču ještě 10 minut.
Kuchařka: Zrzule