
- reklama -
Suroviny
    
- 8 bílků
- 1 sáček vanilkového cukru (já používám doma vyrobený)
- 160 g krupicového cukru
- špetka soli
- (Vyšleháme sníh se solí pak přidáme cukr a došleháme)
- 8 žloutků
- 160 g třtinového cukru
- citronovou kůru
- citronovou šťávu z jednoho citronu
- Obě hmoty opatrně smícháme. Postupně přidáme:
- 320 g hladké mouky
- 2 lžičky jedlé sody
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 300 ml oleje
- 800 g najemno nastrouhané mrkve
- 200 g najemno namletých ořechů
- 160 g mletého kokosu
- Tento korpus upečeme 2 x (na plechu vyloženém papírem – vel. cca 24 x 37 cm).
- Krém z bílé čokolády:
- 560 ml mléka
- 2 sáčky kokosového pudinku
- – (svaříme, až začne pudink houstnout)
- 200 g bílé čokolády nalámané (mícháme až se rozpustí odstavíme a necháme zchladnout)
- Vyšleháme 500 g másla
- 140 g mletého cukru(pak do něj zašleháme vychladlý pudink)
Postup přípravy receptu
- 
Vychladlé korpusy jsem nakrájela na proužky široké 13, 11, 10, 9, 8, 7, 6 a 5 cm. (Kousek korpusu mi zůstalo.) 
- 
Naskládala jsem je na sebe, potřela krémem a džemem z černého rybízu, dotvarovala a dokrájela do tvaru kabelky. 
- 
Potřela jsem i vrch máslovým krémem a nechala pořádně zatuhnout. 
- 
Poté přišlo již jen zdobení – potažení hmotou, ozdobení květy, střevíčkem a perlami. 
            Kuchařka: gargulkaD
        
