Čočkový salát se solenou treskou

66
- reklama -

Suroviny

250 g čočky
100 g solené tresky – plátky nebo kousky
1 cibule
1-2 lžíce zakysané smetany nebo majonézy
zeleninový vývar
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
pepř
sůl (opatrně)

Postup přípravy receptu

  1. Čočku, předem namočenou ve studené vodě, slijeme. Přilijeme vývar, přidáme koření, bobkový list a vaříme do měkka. Po uvaření scedíme a necháme vychladit.


    Zobrazit celý recept

  2. Tresku nakrájíme na kousky, cibuli na proužky. Společně s pepřem a smetanou nebo majonézou promícháme. Nakonec podle potřeby dosolíme, treska je hodně slaná.

  3. Necháme uležet a podáváme jako samostatný pokrm nebo s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Měla jsem tresku ve větším balení a tam byly celá filátka. Ale prodávají se plátky po 100 g balení.