- reklama -
Suroviny
- 250 g čočky
- 6 velkých listů řapíkatého mangoldu
- 3 mladé lahůdkové cibulky
- sůl
- pepř
- šťávu z 1/2 citronu
- 2-3 polévkové lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Šošovicu preberieme, premyjeme a necháme namočiť. Uvaríme ju.
Mangold umyjeme, rapíky pokrájame na cca 2 cm kúsky, listy na menšie kusy. -
Do vriacej vody vhodíme pokrájané rapíky – na 2 minúty, potom pokrájané listy, aby zvädli. Scedíme.
-
Cibuľu pokrájame.
-
Do scedenej vychladnutej šošovice vmiešame cibuľu, mangold, osolíme, okoreníme, pridáme citrón a olej, premiešame a necháme odstáť.
Kuchař: magdalenka