Čočkový salát – light

43
- reklama -

Suroviny

čočka
1 bobkový list
tymián
hořčice (může být Dia)
olivový olej
sůl
pepř
umělé sladidlo (Huxol)
cukr
citron
zeleninová směs Mexico (Vitae d´Oro)
jarní cibulka
červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Čočku přebereme, propláchneme a na půl hodiny namočíme, pak slijeme.( Voda z namočené čočky nebo jakkýchkoliv luštěnin je výborná na zalití květin.) Dáme novou vodu a vaříme do měkka s bobkovým listem a špetkou tymiánu. Horkou čočku slijeme a zamícháme do ní dresing.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme zeleninu, sůl, pepř, dochutíme citronem, sladidlem nebo cukrem. Pracujeme s teplou luštěninou, chutě se lépe propojí.

  3. Dresing: v mističce šleháme oliv. olej s hořčicí, špetkou soli, pepře a citronem. Dostaneme konzistenci majolky.

Poznámka od kuchařky

Používané umělé sladidlo je jedno z mála, které není tzv. sladké na patře a hodí se velmi dobře na dochucení pokrmů. Kdo chce, samozřejmě používá cukr.

Zdroj: http://www.zdravavarecka.cz/