
- reklama -
Suroviny
- 30 dkg čočky
- 1 lžíce oleje
- 1 velká cibule
- 30 dkg pohanky
- 2 dl horké vody
- 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje
- sůl
- česnek podle chuti
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička bazalky
- 0,5 lžičky zázvoru
- špetku mletého nového koření
- tuk na vymazání
- strouhanka na vysypání
Postup přípravy receptu
-
Předem namočenou čočku uvaříme doměkka, slijeme a necháme vychladnout. Na lžíci oleje osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme pohanku a krátce opražíme. Přilijeme horkou vodu a uvaříme doměkka.
-
Čočku s česnekem umeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme tyčovým mixerem a vložíme do mísy. Přidáme uvařenou pohanku, ostatní ingredience a řádně promícháme.
-
Směsí naplňte vymazanou a vysypanou zapékací mísu a v mírně vyhřáté troubě pečeme přibližně půl hodiny.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s chlebem, kyselými okurkami nebo kyselím zelím.
Kuchařka: lenka-m