Čočkový prejt s pohankou

54
- reklama -

Suroviny

30 dkg čočky
1 lžíce oleje
1 velká cibule
30 dkg pohanky
2 dl horké vody
3 polévkové lžíce slunečnicového oleje
sůl
česnek podle chuti
1 lžička majoránky
1 lžička bazalky
0,5 lžičky zázvoru
špetku mletého nového koření
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Předem namočenou čočku uvaříme doměkka, slijeme a necháme vychladnout. Na lžíci oleje osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme pohanku a krátce opražíme. Přilijeme horkou vodu a uvaříme doměkka.

  2. Čočku s česnekem umeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme tyčovým mixerem a vložíme do mísy. Přidáme uvařenou pohanku, ostatní ingredience a řádně promícháme.

  3. Směsí naplňte vymazanou a vysypanou zapékací mísu a v mírně vyhřáté troubě pečeme přibližně půl hodiny.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s chlebem, kyselými okurkami nebo kyselím zelím.