- reklama -
Suroviny
- 150 g červené čočky
- 150 g mraženého listového špenátu
- 200 ml pasírovaných rajčat
- 1 cibule
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička garam masala
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- špetka chilli
- sůl
- voda
Postup přípravy receptu
-
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme všechno koření a asi minutu společně restujeme. Poté přisypeme propláchnutou čočku, přidáme pasírovaná rajčata a zalijeme takovým množstvím vody, aby sahala těsně nad čočku. Osolíme, přivedeme k varu a za občasného zamíchání vaříme 10 minut.
-
Poté přidáme listový špenát a dále vaříme 5-10 minut, až než je čočka měkká. Podle potřeby doléváme vodu tak, aby se čočka dobře uvařila, ale výsledná omáčka zůstala hustá. Hotové kari podáváme s rýží, posypané čerstvým koriandrem.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram