Čočkovo-špenátové kari po indicku

43
- reklama -

Suroviny

150 g červené čočky
150 g mraženého listového špenátu
200 ml pasírovaných rajčat
1 cibule
3 lžíce oleje
1 lžička garam masala
1/2 lžičky římského kmínu
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky mletého zázvoru
špetka chilli
sůl
voda

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme všechno koření a asi minutu společně restujeme. Poté přisypeme propláchnutou čočku, přidáme pasírovaná rajčata a zalijeme takovým množstvím vody, aby sahala těsně nad čočku. Osolíme, přivedeme k varu a za občasného zamíchání vaříme 10 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté přidáme listový špenát a dále vaříme 5-10 minut, až než je čočka měkká. Podle potřeby doléváme vodu tak, aby se čočka dobře uvařila, ale výsledná omáčka zůstala hustá. Hotové kari podáváme s rýží, posypané čerstvým koriandrem.

Poznámka od kuchařky

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.