
- reklama -
Suroviny
- 1 hrnek čočky
- 1 hrnek ječných krup
- 1 cibule
- 100 g uzená slanina případně sádlo vepřové sádlo
- 3 -4 stroužky česneku
- sůl
- majoránka
- pepř
- voda
Postup přípravy receptu
-
Šošovicu a krúpy umyjeme a dáme variť do vody.
-
Vodu priebežne prilievame, aby neprihorelo, výsledné jedlo bude kašovité.
-
Slaninu vytopíme, pridáme pokrájanú cibuľu, osmažíme.
-
Ku koncu varu šošovice a krúp pridáme do hrnca osmaženú cibuľu, cesnak, korenie, majoránku, osolíme.
Poznámka od kuchařky
Podávame:
1. Ako hlavné jedlo, napr. s kyslou uhorkou
2. Ako prílohu napr. k bravčovému na prírodno, opečenej klobáse a pod.
Ide o staré ľudové jedlo.
Kuchař: magdalenka