Čočkovo-kroupová kaše

59
- reklama -

Suroviny

1 hrnek čočky
1 hrnek ječných krup
1 cibule
100 g uzená slanina případně sádlo vepřové sádlo
3 -4 stroužky česneku
sůl
majoránka
pepř
voda

Postup přípravy receptu

  1. Šošovicu a krúpy umyjeme a dáme variť do vody.

  2. Vodu priebežne prilievame, aby neprihorelo, výsledné jedlo bude kašovité.

  3. Slaninu vytopíme, pridáme pokrájanú cibuľu, osmažíme.

  4. Ku koncu varu šošovice a krúp pridáme do hrnca osmaženú cibuľu, cesnak, korenie, majoránku, osolíme.

Poznámka od kuchařky

Podávame:

1. Ako hlavné jedlo, napr. s kyslou uhorkou

2. Ako prílohu napr. k bravčovému na prírodno, opečenej klobáse a pod.

Ide o staré ľudové jedlo.