
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 400 g červené čočky
- 1 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
- strouhanka dle potřeby
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- mletý koriandr
- pepř
- mleté chilli
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Čočku dobře propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vodou asi tak 1 cm nad čočku a dáme vařit. Průběžně kontrolujeme a případně doléváme vodu tak, aby čočka byla měkká, ale aby v ní nezůstala žádná voda.
-
Přikryjeme poklicí, vypneme zdroj tepla a necháme asi 15 min „dojít“. Čočka má být úplně měkká, skoro až rozvařená. Dáme vychladnou (nejlepší je, připravit si takto čočku den předem).
-
Do vychladlé čočky vmícháme vejce, mouku, rozetřený česnek, sůl a koření podle chuti.
-
Zahustíme strouhankou podle potřeby a tvarujeme koule o průměru cca 5 cm.
-
Ty ještě obalíme ve strouhance a pomalu smažíme ve vyšší vrstvě tuku dozlatova.
Podáváme s kysaným nebo marinovaným zelím, kyselou okurkou apod.
Kuchařka: Danca