
- reklama -
Suroviny
- čočka (namočená ve vodě – alespoň 4 hodiny)
- vajíčko
- strouhanka (pokud děláte smaženou variantu)
- česnek
- sůl
- pepř
- kečup
- hořčice
- kari
- oregano
- chilli (podle chuti)
Postup přípravy receptu
-
Namočenou čočku uvaříme do měkka, ale nesmíme ji rozvařit. Scedíme přebytečnou vodu.
-
Okořeníme, klidně jen solí a česnekem. A mixérem umixujeme na kaši. Pokud vám nevadí kašovitá konzistence, máte hotovo!
-
Pokud chcete realističtější karbenátek, přimíchejte jedno vejce a trošku strouhanky, lžící utvořte placičku a tu obalte ve strouhance. Osmažte na oleji. Je to neskutečná dobrota!
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Housewife Pauline