Čočková zelňačka s masovými knedlíčky

63
- reklama -

Suroviny

300 g čočky
700 g kysaného zelí
pepř
bobkový list
kmín
sůl
voda
tekuté polévkové koření (kdo používá)
Na knedlíčky:
300 g mleté maso – vepřové – vepřové plecko
1 vejce
sůl
2 PL strouhanky
1 PL polohrubé mouky
1-2 stroužky česneku
pepř
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Prebratú umytú šošovicu dáme variť s bobkovým listom do vody.

  2. Zvlášť dáme variť do vody kyslú kapustu s čiernym korením a rascou, varíme cca 15 minút.

  3. Do mletého mäsa vpracujeme ostatné prísady, formujeme knedlíčky – guličky o primere cca 3 cm. Necháme odstáť.

  4. Keď je šošovica skoro úplne uvarená, osolíme, vložíme knedlíčky a uvaríme ich – cca 8 minút – ochutnáme po uplynulej dobe, príp. dovaríme.

  5. Do šošovice s knedlíčkami vlejeme uvarenú kyslú kapustu, dochutíme a vypneme zdroj tepla.

Poznámka od kuchařky

Servírujeme s kyslou smotanou.

Je možné aj zasmažiť, ja som dnes od zásmažky – jíšky upustila.