
- reklama -
Suroviny
- 1,2 l zeleninového vývaru
- 300 g čočky propláchnuté a předem namočené
- snítka saturejky na vaření čočky
- 50 g másla
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř na dochucení
- 1 jemný párek nakrájený na kolečka
Postup přípravy receptu
-
Namočenou čočku slijte, pokud nevsákla všechnu vodu.
-
Zalijte zeleninovým vývarem, přidejte saturejku (hezky čočku navoní a odejme část nadýmavých látek) a na mírném varu povařte do změknutí. Běžně to trvá tak půl hodiny, ale doba varu vždy záleží na druhu a stáří luštěnin.
-
V kastrole rozehřejte máslo a osmahněte na něm mouku. Zalijte trochou studené vody, rozmíchejte na hladkou kašičku a tu přidejte k čočce.
-
Povařte asi čtvrt hodiny, aby polévka hezky zhoustla.
-
Pak už jen dolaďte kořenění a přidejte osmažené kolečka párku.
Kuchařka: lucie2211









