
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 300 g čočky
- 200 g celeru vcelku
- 1 cm silný plátek másla
- 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno
- 3 stroužky česneku nakrájeného nadrobno
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- sůl
- mletý pepř
- voda
- Na každou porci do talíře:
- 1 cm silný plátek šunky (osmažený na troše másla, poté nakrájený na kostičky)
- tenké úzké proužky ze syrového celeru
- máslo na osmažení
Postup přípravy receptu
-
Na másle do sklovita restujeme cibuli s česnekem a zalijeme 700 ml horké vody.
-
Přidáme nejlépe ve vajíčku na luhování čaje všechno koření, přebranou a propláchnutou čočku a na dvě části překrojený celer. Osolíme a vaříme do změknutí čočky.
-
Poté vytáhneme koření a děrovanou naběračkou odebereme část čočky.
-
Zbylou čočku a celer v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme nazpět odebranou čočku a polévku naředíme na námi požadovanou hustotu.
-
Podle potřeby dochutíme a necháme projít varem
Na talíři posypeme osmaženým celerem a šunkou.
Poznámka od kuchařky
„Přidavačům“ podobných receptů jsem usnadnila práci. Prošla jsem všech 120 receptů na čočkovou polévku. Podobnou jsem tady nenašla, tak přidávám 121. verzi 🙂
Kuchařka: Anna Kocikova