
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 250 g čočky
- šálek rýže
- 2 větší mrkve
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
- zeleninový bujon
- voda
Postup přípravy receptu
-
Opláchneme si v hrnci (větším) čočku a dáme vařit.
-
Když je čočka už skoro měkká, přidáme šálek propláchnuté rýže, zeleninový bujon, na hrubo nastrouhanou mrkev a uvaříme vše do měkka.
-
Poté přidáme prolisované stroužky česneku, dle chuti dosolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a na závěr rozemneme majoránku.
Poznámka od kuchařky
Tak nějak nám moc nechutnala klasická nakyslá čočková, tak jsem si ji upravila, protože máme rádi chuť česneku a najoránky. Kdo chce polévku hustší, může zahustit instantní tmavou jíškou. Dobrou chuť.
Kuchařka: Marsi Mesi