Suroviny
4 porce
- 300 g čočky
- 2 bobkové listy
- 1 větší cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 střední mrkev
- kousek celeru
- 1 rajče
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- 100 g Schwarzwaldské šunky
Postup přípravy receptu
-
Předem namočenou čočku uvaříme s bobkovými listy a půlkou cibule skoro doměkka.
-
Zatímco se čočka vaří, na rozehřátém oleji začneme restovat zbytek nakrájené cibule. Když cibulka skoro zezlátne, přihodíme k ní nahrubo nastrouhanou mrkev a celer, krátce opečeme, přimícháme rajče nakrájené na malé kostičky, přidáme špetku drceného kmínu a špetku pepře a po chvíli vypneme.
-
Z čočky odstraníme bobkové listy a cibuli, je-li třeba scedíme přebytečnou zbylou vodu, osolíme a do čočky vmícháme připravenou zeleninovou směs a Schwarzwaldskou šunku nakrájenou na malé kousky.
-
Vše přendáme do zapékací misky, povrch čočky můžeme ozdobit proužky šunky. Ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut zapékáme.
Poznámka od kuchařky
Čočka zůstane dost sypká, ale díky Schwarzwaldské šunce je krásně voňavá a dobrá :o).
K čočce nám moc chutnal zelný salát a vajíčko vařené natvrdo.