
- reklama -
Suroviny
4 – 6 porcí
- 250 g čočky
- 150 g rýže
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- 250 g vařeného uzeného masa nebo uzeniny
- sůl
- pepř
- olej na vymazání pekáčku (sádlo)
Postup přípravy receptu
-
Předem namočenou čočku uvaříme doměkka. Zvlášť uvaříme rýži.
-
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvičce ji rozškvaříme, poté přidáme drobně nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. K cibulce a slanině přidáme uzené maso nakrájené na malé kostičky a chvíli spolu pečeme.
-
Masovou směs smícháme s rýží a čočkou, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
-
měs přendáme do vymazaného pekáčku a zapečeme (asi 15-20minut). Podáváme s kyselou okourkou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Kuchařka pro slavnostní příležitosti
Kuchařka: Papunka