Čočka zapečená s rýží a uzeným masem

88
- reklama -

Suroviny
4 – 6 porcí

250 g čočky
150 g rýže
100 g slaniny
1 cibule
250 g vařeného uzeného masa nebo uzeniny
sůl
pepř
olej na vymazání pekáčku (sádlo)

Postup přípravy receptu

  1. Předem namočenou čočku uvaříme doměkka. Zvlášť uvaříme rýži.

  2. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvičce ji rozškvaříme, poté přidáme drobně nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. K cibulce a slanině přidáme uzené maso nakrájené na malé kostičky a chvíli spolu pečeme.

  3. Masovou směs smícháme s rýží a čočkou, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  4. měs přendáme do vymazaného pekáčku a zapečeme (asi 15-20minut). Podáváme s kyselou okourkou.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Kuchařka pro slavnostní příležitosti