- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 500 g čočky
- sladkokyselý zeleninový salát Kunovjanka
- sůl
- 2 vrchovaté lžíce kysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Čočku předem alespoň na 2 hodiny namočíme a ve stejné nesolené vodě jí mírným varem uvaříme téměř do měkka. Když už je na skus téměř měkká. přidáme Kunovjanku i s nálevem a asi 3-5 minut mírně dovaříme.
-
Pokud je to nutné, slejeme přebytečnou vodu a můžeme jí použít třeba na polévku. Čočku osolíme a zamícháme do ní kysanou smetanu. Netřeba již dále ochucovat ani zahušťovat.
-
Podáváme s uzeným masem nebo uzeninou, cibulkou a s vejcem – okurka již není potřeba.
Poznámka od kuchařky
Kunovjanka složení: cibule, paprika celer
Kuchařka: Hella