
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 85 g červené čočky (masoor dal)
- 85 g oloupané půlené cizrny (channa dal)
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 2-3 zelené feferonky, nakrájené
- 2 lžičky česnekové pasty
- 2 lžičky zázvorové pasty
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 600 ml vlažné vody
- 1 lžička soli
- 1 lžíce nakrájené máty
- 1 lžíce nakrájených koriandrových listů
- 55 g neslaného ásla
- 1 zelená feferonka – odjadřené a nakrájené na julienne proužky na ozdobu
- 1 malé rajče – odjadřené a nakrájené na julienne proužky na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Properte společně čočku s cizrnou, dokud neteče čistá voda a ponechte je 30 minut nabobtnat.
-
Na středním ohni rozpalte středně velký, nejlépe nepřilnavý hrnec a poté přidejte olej. Přidejte cibuli, feferonky, česnekovou a zázvorovou pastu. Smažte tuto směs, dokud nezačne hnědnout.
-
Sceďte čočku s cizrnou a přidejte je k cibulové směsi společně s kmínem. Snižte oheň na minimum a smažte 2 – 3 minuty, poté přilijte vodu. Přiveďte to k varu, snižte plamen na minimum, přiklopte a 25 – 30 minut poduste.
-
Vmíchejte sůl, mátu, koriandr a máslo. Míchejte, dokud se máslo nerozpustí, poté sundejte z hořáku. Podávejte horké, ozdobené proužky feferonek a rajčat.
Kuchařka: arrefeena