
Suroviny
4 porce
- 400 g čočky
- 2 cibule
- máslo (sádlo, olej)
- 1 stroužek česneku (nemusí být)
- 1 dcl bílého vína (nemusí být suché)
- pepř
- sůl
- Na dochucení:
- špetka cukru
- kapka octu
Postup přípravy receptu
-
Čočku uvaříme (já vařím i s mrkví, celerem a česnekem v košilce) do měkka (ale nerozvaříme). Na části tuku zpěníme část cibule krájené nadrobno a přidáme k ní cezenou čočku.
-
Ochutíme solí, pepřem, kdo chce tak třeným česnekem (já přidávám i na velké slze nastrouhanou kořenovou zeleninu, ale plnější chuti prospěje i kostečka vývaru).
-
Prohřejeme a na závěr přidáme víno a už nevaříme. Kdo může, tak dozdobí cibulí (na měsíčky nakrájenou) dozlatova na tuku udělanou.
-
Kdo chce, tak si k této příloze dá jako přílohu chleba. Kdo chce a může, tak se zalévá suchým bílým.
Poznámka od kuchařky
Zdroj:
zde v úvodu: http://www.labuznik.cz/recept/cocka-na-vine-take5/…
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do
komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…









