Čočka na víně

56
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g čočky
2 cibule
máslo (sádlo, olej)
1 stroužek česneku (nemusí být)
1 dcl bílého vína (nemusí být suché)
pepř
sůl
Na dochucení:
špetka cukru
kapka octu

Postup přípravy receptu

  1. Čočku uvaříme (já vařím i s mrkví, celerem a česnekem v košilce) do měkka (ale nerozvaříme). Na části tuku zpěníme část cibule krájené nadrobno a přidáme k ní cezenou čočku.

  2. Ochutíme solí, pepřem, kdo chce tak třeným česnekem (já přidávám i na velké slze nastrouhanou kořenovou zeleninu, ale plnější chuti prospěje i kostečka vývaru).

  3. Prohřejeme a na závěr přidáme víno a už nevaříme. Kdo může, tak dozdobí cibulí (na měsíčky nakrájenou) dozlatova na tuku udělanou.

  4. Kdo chce, tak si k této příloze dá jako přílohu chleba. Kdo chce a může, tak se zalévá suchým bílým.

Poznámka od kuchařky

Zdroj:

zde v úvodu: http://www.labuznik.cz/recept/cocka-na-vine-take5/…

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do

komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…