- reklama -
Suroviny
- 2 balíčky předvařené čočky (množství podle strávníků)
- 1 lžička koriandru (celého)
- 1 lžička černý pepř (množství podle svého uvážení)
- 1 lžička nové koření (množství podle svého uvážení)
- 1 lžička rozmarýn (množství podle svého uvážení)
- 2 kusy bobkového listu
- sůl (dle chuti)
- 1 cibule (větší)
- 2 pikantní klobásy
- citronový olej (lze normální)
- jablečný ocet (nemusí být)
- ocet (dle chuti, půl na půl s jablečným octem a zředit vodou)
- voda
- tuk (na pánev)
Postup přípravy receptu
-
Podle návodu propláchneme sáčky s čočkou a necháme namočené cca 35 minut, do vody ale přidáme veškeré koření.
-
Po této době uvedeme do varu a pomalým varem vaříme asi 35 min.doměkka.
-
Na pánvi rozpálíme olej, zpěníme cibuli a a opečeme na kolečka nakrájené klobásky.
-
Čočku dochutíme zředěným octem a smícháme s klobáskou. Necháme asi 5 min.spojit chutě a až pak dosolíme.
-
Vodu není potřeba vylévat, je v ní koření, takže klidně na polévky, vývary apod. Je ale pravda, že se v ní máčel igelit, takže to nechávám na každém ;-))
Poznámka od kuchařky
Tahle jednoduchá čočka zde není,proto jsem ji přidala.
Kuchařka: spagetka