Clafoutis

126
- reklama -

Suroviny

270 ml mléka
70 g hladké mouky
50 g rozpuštěného másla
80 g cukru písek
3 vejce + 1 žloutek
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
citronová kůra z 1/2 citronu
citronová šťáva z 1/2 citronu
třešně
višně
jablka a vlastně jakékoli ovoce
máslo na vymazání formy
mouka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180°C. Zapékací mísu či pekáček vymažeme máslem a vysypeme cukrem, při pečení lehce zkaramelizuje a dodá moučníku příjemnou chuť.

  2. Všechny suroviny kromě ovoce smícháme a nalijeme do zapékací mísy, poklademe ovocem a dáme péct na 30-35 min., než povrch zezlátne. Poté necháme v otevřené troubě ještě chvíli odpočinout.

  3. Servírujeme ještě vlažné, lehce pocukrované.

Poznámka od kuchařky

Moučník díky malému obsahu mouky nepřipomíná tradiční české koláče a bublaniny, je velmi vláčný, spíš konzistence a chuť lehkého nadýchaného palačinkového těsta s ovocem.

Několik Clafoutis jsem zde našla, ale jiný poměr surovin.

zdroj: foodblog