
- reklama -
Suroviny
- 270 ml mléka
- 70 g hladké mouky
- 50 g rozpuštěného másla
- 80 g cukru písek
- 3 vejce + 1 žloutek
- 1/2 prášku do pečiva
- špetka soli
- citronová kůra z 1/2 citronu
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- třešně
- višně
- jablka a vlastně jakékoli ovoce
- máslo na vymazání formy
- mouka na vysypání formy
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180°C. Zapékací mísu či pekáček vymažeme máslem a vysypeme cukrem, při pečení lehce zkaramelizuje a dodá moučníku příjemnou chuť.
-
Všechny suroviny kromě ovoce smícháme a nalijeme do zapékací mísy, poklademe ovocem a dáme péct na 30-35 min., než povrch zezlátne. Poté necháme v otevřené troubě ještě chvíli odpočinout.
-
Servírujeme ještě vlažné, lehce pocukrované.
Poznámka od kuchařky
Moučník díky malému obsahu mouky nepřipomíná tradiční české koláče a bublaniny, je velmi vláčný, spíš konzistence a chuť lehkého nadýchaného palačinkového těsta s ovocem.
Několik Clafoutis jsem zde našla, ale jiný poměr surovin.
zdroj: foodblog
Kuchařka: isindy