Cizrnový salát s rajčaty a mangoldem

55
- reklama -

Suroviny

500 g vařené cizrny (příp. konzerva)
5 rajčat
3 hrsti nakrájených mladých listů mangoldu (příp. špenátu)
1-2 PL olivového oleje
5 – 6 stroužků česneku
sůl
pepř černý mletý
citrón – šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Namočený cícer – cizrnu uvaríme, ku koncu varu vodu osolíme. Scedíme a vychladíme. Ak použijeme konzervu, tento bod odpadá, cícer scedíme a prepláchneme.

  2. Na olej pretlačíme cesnak, necháme zavoňať, pridáme umyté, prekrájané listy mangoldu (bez rapíkov), osolíme, okoreníme, necháme zavädnúť.

  3. Zmiešame cícer, umyté pokrájané paradajky, vychladnutý mangold, pokvapkáme citrónom.
    Necháme odstáť.