
- reklama -
Suroviny
- 500 g vařené cizrny (příp. konzerva)
- 5 rajčat
- 3 hrsti nakrájených mladých listů mangoldu (příp. špenátu)
- 1-2 PL olivového oleje
- 5 – 6 stroužků česneku
- sůl
- pepř černý mletý
- citrón – šťáva
Postup přípravy receptu
-
Namočený cícer – cizrnu uvaríme, ku koncu varu vodu osolíme. Scedíme a vychladíme. Ak použijeme konzervu, tento bod odpadá, cícer scedíme a prepláchneme.
-
Na olej pretlačíme cesnak, necháme zavoňať, pridáme umyté, prekrájané listy mangoldu (bez rapíkov), osolíme, okoreníme, necháme zavädnúť.
-
Zmiešame cícer, umyté pokrájané paradajky, vychladnutý mangold, pokvapkáme citrónom.
Necháme odstáť.
Kuchař: magdalenka