Cizrnový salát s příchutí Indie (RAW)

87
- reklama -

Suroviny

2 hrsti cizrny – necháme naklíčit nebo uvaříme – zde naklíčená
1 velké rajče nadrobno nakrájené
1 větší červená cibule nadrobno nakrájená
1 šalotka nadrobno nakrájená
šťáva z 1 citronu
sůl dle chuti
2 čajové moka lžičky uzené papriky
1 čajová moka lžička pasty Harissa
1 čajová moka lžička kajenského pepře
trochu chilli omáčky – záleží, jak moc pálivé máte rádi
trochu čerstvě mletého chilli
trochu čerstvě mletého indického koření Garam masala
2 ČL oleje lisovaného za studena (zde dýňový)
konopné semínko na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu necháme naklíčit. Lze samozřejmě použít i vařenou nebo sterilovanou, potom to samozřejmě nebude RAW pokrm.

  2. Smícháme všechny suroviny, okořeníme. Cizrnu přidáme až nakonec a lehce promícháme.

Poznámka od kuchařky

Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný salát. Je jedno, zda dáte přednost vařené nebo RAW verzi – záleží jen na vaší chuti. Naklíčená cizrna je křupavá, vařená ne.http://kreativnikuchyne.blogspot.cz/2016/03/cizrno…