Cizrnový salát s cizrnovou zálivkou

66
- reklama -

Suroviny

uvařená cizrna (případně z plechovky)
1 nahrubo nastrouhaná mrkev
tři lžíce hrášku
1 lžička oleje
1 lžička sezamové pasty tahini
1 lžička citronové šťávy
1 stroužek česneku
římský kmín
sůl
pepř
chili
případně smetana nebo voda na zředění

Postup přípravy receptu

  1. Z cizrny odebereme asi půl hrnku a v misce rozmačkáme vidličkou.

  2. Přidáme lžičku tahini, trochu česneku, citronovou šťávu, římský kmín a chilli. Osolíme a opepříme. Vyrobíme tedy jednoduchý domácí hummus. Můžeme ho trochu naředit vodou nebo rozmixovat, aby byl krémovější.

  3. Na oleji krátce orestujeme mrkev, přidáme k ní hrášek, cizrnu a hummus a dobře promícháme, případně dosolíme.
    Salát podáváme obložený čerstvou zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Inspirace: http://thesimpleveganista.blogspot.cz/2012/10/chic…. Salát připravený podle původního receptu je poměrně suchý, kdo má raději vlhčí, může ho naředit např. trochou vody z cizrny.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.