
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 konzerva ( 420 g ) cizrny nebo odpovídající množství uvařené
- 2-3 hříbky nebo jiné pevné lesní houby
- 4 plátky pikantní libové slaniny
- 1 lžíce másla + tenký plátek
- 2 lžíce mouky
- zeleninový vývar
- sůl
- petrželová nať
Postup přípravy receptu
-
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme ji vývarem, přidáme cizrnu i s nálevem / pár kousků si můžeme dát stranou na ozdobu / a vaříme 20 minut.
-
Necháme trochu zchladnout a rozmixujeme ji na jemný krém. Je-li třeba, dochutíme solí.
-
Na pánvičce rozehřejeme malý kousek másla, přidáme houby pokrájené na větší kousky, osolíme a podusíme doměkka.
-
Hotové houby vyndáme, udržujeme v teple a na pánvičce opečeme plátky slaniny.
-
Polévku rozdělíme na talíře, ozdobíme cizrnou, opečenou slaninou, houbami a petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Polévku je možné připravit i bez jíšky nebo dát do ní vařit 2-3 brambory a rozmixovat je zároveň s cizrnou.
Kuchařka: maris