Cizrnový hummus

51
- reklama -

Suroviny

plechovku cizrny
2 lžíce sezamové pasty tahini
1 lžíce olivového oleje
1 citron na šťávu
1 stroužek česneku
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu nasypeme do mixéru a spolu s olivovým olejem ji začneme mixovat.

  2. Přidáme sezamovou pastu a znovu rozmixujeme. Pokud se Vám bude zdát hummus moc hustý, můžete ho průběžně ředit vodou.

  3. Na závěr přidáme citronovou šťávu, rozmačkaný česnek a naposledy krátce pomixujeme. Vznikne nám jemná pasta.

  4. Hummus ochutíme solí, nasekanou petrželkou a můžeme podávat s čerstvým pečivem.

Poznámka od kuchařky

Další mé recepty najdete na http://cookingwithsusa.blogspot.cz/