
- reklama -
Suroviny
- plechovku cizrny
- 2 lžíce sezamové pasty tahini
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 citron na šťávu
- 1 stroužek česneku
- sůl
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu nasypeme do mixéru a spolu s olivovým olejem ji začneme mixovat.
-
Přidáme sezamovou pastu a znovu rozmixujeme. Pokud se Vám bude zdát hummus moc hustý, můžete ho průběžně ředit vodou.
-
Na závěr přidáme citronovou šťávu, rozmačkaný česnek a naposledy krátce pomixujeme. Vznikne nám jemná pasta.
-
Hummus ochutíme solí, nasekanou petrželkou a můžeme podávat s čerstvým pečivem.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete na http://cookingwithsusa.blogspot.cz/
Kuchařka: Susa