Cizrnový guláš

126
- reklama -

Suroviny

brambory
kapusta
celer
mrkev
cibule
česnek
rajčata (nebo rajský protlak)
feferonky
cca 400 g předem uvařené cizrny (v případě“nouze“ lze použít konzervovanou (propláchnutou)
olivový olej
sůl
pepř
sladká paprika
1 lžička koření Maďarský guláš Vitana
drcený kmín
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibuli, mrkev, celer, kapustu, ke konci přidáme pokrájený česnek, 1 lžíci sladké papriky, trošku mletého kmínu, rajčata (protlak), podlijeme vodou (nebo zeleninový vývar Natur Vitana).

  2. Přidáme brambory nakrájené na kostičky, zrníček zbavený a nakrájený feferon. Vaříme cca 10 minut. Pak přidáme předem uvařenou (nebo konzervovanou, slitou a propláchnutou) cizrnu a vaříme ještě cca 10 minut.

  3. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Podáváme s chlebem, nejlépe celozrnným.

Poznámka od kuchařky

Námět: http://zeth4beatz.blog.cz/0706/recepty-s-cizrnou

Tento recept najdete také na:http://www.zdravavarecka.cz/