
- reklama -
Suroviny
- brambory
- kapusta
- celer
- mrkev
- cibule
- česnek
- rajčata (nebo rajský protlak)
- feferonky
- cca 400 g předem uvařené cizrny (v případě“nouze“ lze použít konzervovanou (propláchnutou)
- olivový olej
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- 1 lžička koření Maďarský guláš Vitana
- drcený kmín
- majoránka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme cibuli, mrkev, celer, kapustu, ke konci přidáme pokrájený česnek, 1 lžíci sladké papriky, trošku mletého kmínu, rajčata (protlak), podlijeme vodou (nebo zeleninový vývar Natur Vitana).
-
Přidáme brambory nakrájené na kostičky, zrníček zbavený a nakrájený feferon. Vaříme cca 10 minut. Pak přidáme předem uvařenou (nebo konzervovanou, slitou a propláchnutou) cizrnu a vaříme ještě cca 10 minut.
-
Dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Podáváme s chlebem, nejlépe celozrnným.
Poznámka od kuchařky
Námět: http://zeth4beatz.blog.cz/0706/recepty-s-cizrnou
Tento recept najdete také na:http://www.zdravavarecka.cz/
Kuchařka: Iljusa