Cizrnovo-pohankové palačinky s avokádem

48
- reklama -

Suroviny

4 lžíce pohankové mouky (50 g)
4 lžíce cizrnové mouky (50 g)
½ lžíce lněné mouky (lze vynechat)
1 lžička oleje
špetka soli
voda podle potřeby
olej na smažení
avokádo
list zeleného salátu
sůl
pepř
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Mouky promícháme se solí, přidáme kapku oleje a poté tolik vody, abychom získali řidší palačinkové těstíčko. Necháme ho 20 minut odstát, aby se mouky nasály a palačinky dobře držely pohromadě. Pokud těsto zhoustne, naředíme ho trochou vody.


    Zobrazit celý recept

  2. Nepřilnavou pánvičku jen lehce potřeme olejem a smažíme na ní tenké palačinky. Z této dávky jsou přibližně 4 větší palačinky.

  3. Na polovinu palačinky položíme salátový list, ten poklademe tenkými plátky avokáda, zakápneme citronem, lehce osolíme a opepříme, přeložíme druhou polovinou palačinky a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Množství vody na zadělání záleží na značce a jemnosti mouk, proto ho neuvádím. Palačinky jsem připravovala dvakrát, z mouk od různých výrobců, jednou jsem potřebovala přibližně 150 ml vody a jednou 200 ml. Proto přidávejte postupně a řiďte se hustotou těsta. To musí být tak řídké, že když ho nalijete na pánvičku a lehce s ní zakroužíte, rozlije se samo až do okrajů a nebude potřebovat rozetřít.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.