Suroviny
- 4 lžíce pohankové mouky (50 g)
- 4 lžíce cizrnové mouky (50 g)
- ½ lžíce lněné mouky (lze vynechat)
- 1 lžička oleje
- špetka soli
- voda podle potřeby
- olej na smažení
- avokádo
- list zeleného salátu
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
-
Mouky promícháme se solí, přidáme kapku oleje a poté tolik vody, abychom získali řidší palačinkové těstíčko. Necháme ho 20 minut odstát, aby se mouky nasály a palačinky dobře držely pohromadě. Pokud těsto zhoustne, naředíme ho trochou vody.
-
Nepřilnavou pánvičku jen lehce potřeme olejem a smažíme na ní tenké palačinky. Z této dávky jsou přibližně 4 větší palačinky.
-
Na polovinu palačinky položíme salátový list, ten poklademe tenkými plátky avokáda, zakápneme citronem, lehce osolíme a opepříme, přeložíme druhou polovinou palačinky a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Množství vody na zadělání záleží na značce a jemnosti mouk, proto ho neuvádím. Palačinky jsem připravovala dvakrát, z mouk od různých výrobců, jednou jsem potřebovala přibližně 150 ml vody a jednou 200 ml. Proto přidávejte postupně a řiďte se hustotou těsta. To musí být tak řídké, že když ho nalijete na pánvičku a lehce s ní zakroužíte, rozlije se samo až do okrajů a nebude potřebovat rozetřít.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.