
- reklama -
Suroviny
cca 10 ks
- 180 g cizrny
- 1 malá cuketa nebo 1/2 větší
- 1/2 cibule
- 1 polévková lžíce nasekaného kopru
- 1 lžička nastrouhané citronové kůry a trochu šťávy
- 2 vejce
- 50 – 60 g polohrubé mouky
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky saturejky
- 1 lžíce mléka
- 1 stroužek česneku – může být i více
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu namočíme přes noc, pak slijeme a v nové vodě vaříme 15-20 minut. Scedíme, necháme vychladnout, osušit a rozmixujeme.
-
Přidáme nastrouhanou cuketu, kopr, citronovou kůru a šťávu, mléko, vejce, drobně nakrájenou cibuli a mouku s práškem do pečiva. Vše společně promícháme a přidáme koření, sůl a česnek podle chuti.
-
V pánvi rozpálíme trochu oleje, dáme část těsta a stěrkou zformujeme placičky a opečeme z obou stran dozlatova. Po vyndání dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
-
Podáváme s oblíbeným dipem, nebo se zeleninovým salátem. Při konzumaci si placičky ještě můžeme pokapat citronem.
Poznámka od kuchařky
Upravený recept z magazínu Albert.
Kuchařka: mysulka