
Suroviny
- 4 větší brambory
- 250 g vařené cizrny
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- hrst čerstvého nakrájeného mangoldu nebo špenátu
- 2 polévkové lžíce červené kari pasty
- 1,5 l vývaru
- 150 ml kokosového mléka ( kdo nemá rád, dá smetanu na vaření)
- olej nebo máslo
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na másle nebo oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli a po chvilce i posekané 2 stroužky česneku.
-
Přimícháme kari pastu, zlehka orestujeme a zalijeme vývarem.
-
Vložíme uvařenou cizrnu a na kostičky nakrájené brambory a vaříme do změknutí brambor.
-
Nakonec přidáme zbytek posekaného česneku.
-
Odebereme část zeleniny, tu necháme jako vložku do polévky, a zbytek dohladka rozmixujeme.
-
Poté přilijeme kokosové mléko nebo smetanu, vložíme mangold nebo špenát a necháme jej zavadnout.
-
Dochutíme a buď zeleninu vrátíme zpět do polévky nebo ji vložíme přímo na talíř a zalijeme polévkou.
Poznámka od kuchařky
Zbylé silné řapíky mangoldu můžeme dát vařit rovnou spolu se zeleninou.
Inspirováno Apetitem, upraveno mnou a mým apetitem 🙂
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/