
Suroviny
3 porce
- 1/2 sáčku suché cizrny
- 1 lžička sušeného libečku
- sůl
- pepř
- 2 vejce
- 50 g strouhaného sýru (Eidam 30%)
- Zelenina:
- 1 pytlík mraženého hrášku s mrkví
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- kousek pórku
- 2 PL sojové omáčky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Namočíme cizrnu na noc, pak ji slijeme a dáme přibližně vařit do hrnce s vodou na 1 hodinu.
-
Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
-
Na struhadle na hrubo nastrouháme, když nám proklouzne pár zrníček celých tak nevadí /nebo můžeme rozmixovat/.
-
Do nastrouhané cizrny přidáme vejce, sýr, sůl, pepř, libeček.
-
Smícháme dohromady a tvarujeme šištičky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě 200 st. přibližně 15 – 18 min. Dle toho jak šištičky děláme tlusté.
-
Zelenina:cibulku, papriky, porek nakrájíme na kostičky. Orestujeme je, a až jsou téměř měkké papriky přidáme zmraženou zeleninu a restujeme do měkka, přidáme sojovou omáčku koření a trochu povaříme a máme hotovo.
Poznámka od kuchařky
inspirovala sem se z různých receptů na netu
Upozorňuji, že šišky jsou trochu víc sušší. Přidala bych do šišek alespoň 1 lžičku plnotučné hořčice. Vyzkoušené to bohužel nemám, jelikož se suchotou jsem tak nějak vůbec nepočítala :O









