
- reklama -
Suroviny
- 250 g cizrnové mouky
- 50 g bramborového škrobu
- 3 lžíce cukru
- 1 kávová lžička sušeného droždí
- špetka soli
- 1/2 lžičky skořice
- 450 ml vlažné vody
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin zaděláme řidší lívancové těsto. Necháme 20 minut nakynout na teplém místě. Znovu promícháme, a pokud je těsto příliš husté, zředíme ještě trochou vody.
-
Poté na pánvičce či lívanečníku lehce vymazaném olejem smažíme malé lívanečky.
-
Podáváme např. polité javorovým sirupem a ozdobené ovocem. Případně posypeme skořicovým cukrem nebo pomažeme džemem.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram