
- reklama -
Suroviny
6-8 porcí
- 2 hrnky uvařené cizrny
- 3 lžíce oleje
- sůl
- Koření-podle chuti:
- uzená paprika
- chilli koření
- grilovací koření
- pikantní kari koření
- sušený česnek
- italské koření
Postup přípravy receptu
-
Z oleje, soli a zvoleného koření připravíme marinádu a důkladně ji promícháme s cizrnou.
-
Poté cizrnu rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme dokřupava. Doba pečení závisí na typu trouby, obvykle to trvá 30-40 minut. Cizrna má být křupavá, ale koření se nesmí spálit, aby nezhořklo.
-
Upečenou cizrnu necháme vychladnout a poté uzavřeme do suché neprodyšné nádoby.
-
Používáme ji například místo krutonů do polévky a na salát, ale i jako zdravé mlsání k posezení s přáteli.
Poznámka od kuchařky
Je možné připravit i sladkou verzi, například s cukrem/sirupem a skořicí.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram