Cizrnové „krutony“ na salát nebo do polévky

134
- reklama -

Suroviny
6-8 porcí

2 hrnky uvařené cizrny
3 lžíce oleje
sůl
Koření-podle chuti:
uzená paprika
chilli koření
grilovací koření
pikantní kari koření
sušený česnek
italské koření

Postup přípravy receptu

  1. Z oleje, soli a zvoleného koření připravíme marinádu a důkladně ji promícháme s cizrnou.

  2. Poté cizrnu rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme dokřupava. Doba pečení závisí na typu trouby, obvykle to trvá 30-40 minut. Cizrna má být křupavá, ale koření se nesmí spálit, aby nezhořklo.

  3. Upečenou cizrnu necháme vychladnout a poté uzavřeme do suché neprodyšné nádoby.

  4. Používáme ji například místo krutonů do polévky a na salát, ale i jako zdravé mlsání k posezení s přáteli.

Poznámka od kuchařky

Je možné připravit i sladkou verzi, například s cukrem/sirupem a skořicí.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.