
- reklama -
Suroviny
- 1 konzerva (400g) cizrny – nebo odpovídající množství vařené
- 100 g baby špenátu
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 5-6 zralých rajčat – v zimě je lepší použít konzervovaná
- velká hrst červené čočky
- 1 menší brokolice
- 1 konzerva (125 ml) kokosového mléka
- 2-3 cm čerstvého zázvoru
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička chilli vloček
- opražená sezamová semínka a kešu ořechy – nemusí být
- štáva z půlky citronu
- 1 lžíce oleje
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli, česnek, zázvor a rajčata rozmixujeme.
V pánvi zahřejeme olej, přidáme koření, necháme rozvonět a zalijeme připravenou rajčatovou směsí. -
Přivedeme k varu, přilijeme kokosové mléko, vhodíme hrst čočky a očištěnou, na malé růžičky rozebranou, brokolici. Vaříme do změknutí čočky. Trvá to cca 10 minut.
-
Na závěr přidáme propláchnutou cizrnu a špenát, dochutíme solí a necháme přejít varem. Zakápneme citronem a posypeme semínky a ořechy.
Poznámka od kuchařky
Inspirace časopis Fresh
Kuchařka: maris