
- reklama -
Suroviny
- 250 g cizrna – cizrna v suchém stavu
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- sůl
- celerová nať
- libeček
- 2-3 stroužky česneku
- Na jíšku:
- 2 PL olej
- 2 Pl hladká mouka
- mletá červená paprika
- velká hrst pokrájených mangoldových listů
Postup přípravy receptu
-
Cícer umyjeme, namočíme na 12 hodín. Varíme v čerstvej vode, ku koncu pridáme koreňovú zeleninu pokrájanú na kocky.
-
Na oleji osmažíme múku, vypneme, pridáme mletú papriku, rozmiešame. Zásmažku rozšľaháme so studenou vodou, vlejeme do polievky, osolíme, pretlačíme cesnak, vhodíme vňate zeleru a ligurčeka.
-
Keď sú zelenina aj cícer mäkké, na konci vhodíme mangold, prevaríme 2-3 minúty. Na tanieri pridáme petržlenovú vňať.
Kuchař: magdalenka









