Cizrnová polévka

70
- reklama -

Suroviny
6 porcí

120 g suché cizrny
120 g ječných krup
60 g slaniny
100 g cibule
1 l kuřecího vývaru
1 lžíce jablečného octa
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cícer i krúpy necháme odstáť cez noc vo vode. Na druhý deň cícer uvaríme.

  2. Krúpy varíme vo vývare a po dovarení uvarený cícer pridáme ku krúpom.

  3. Slaninu i cibuľu nasekáme nadrobno a opražíme na pánvičke dozlatova. Potom pridáme do polievky. Necháme prejsť varom a chvíľu varíme. Nakoniec pridáme ocot, osolíme a okoreníme polievku podľa chute. Podávame posypané pažitkou alebo petržlenovou vňaťou.

Poznámka od kuchařky

Jablkového octu sa nebojte, dáva polievke takú jemnú príchuť údeného mäsa.