
- reklama -
Suroviny
3 – 4 porce
- 250 g cizrny (suchá)
- zeleninový bujon
- 1 bobkový list
- špek (asi 100 g)
- menší cibule
- 3 lžičky hladké mouky
- sůl
- pepř
- majoránka
- 3 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu propláchneme a namočíme, nejlépe přes noc.
-
Druhý den ji vaříme v téže vodě s bobkovým listem a bujonem asi 1,5 hodiny. Když je měkká, zcedíme.
-
Ve větším kastrůlku si rozškvaříme špek nakrájený na malé kostičky, přidáme cibuli na kostičky a asi 2 minutky společně restujeme.
-
Pak přidáme hladkou mouku, uděláme si jíšku.
-
Přisypeme uvařenou cizrnu, promícháme, přilijeme asi 1 dcl vody a 10 minut provaříme.
-
Dochutíme rozemnutou majoránkou a rozmačkaným česnekem, případně solí a pepřem.
Podáváme jako přílohu k masu (my jsme měli uzenou kýtu).
Kuchařka: sunny.sofi