![Cizrna v rajčatové omáčce s kuřecím masem_5ff83eb10337c.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/cizrna-v-rajcatove-omacce-s-kurecim-masem_5ff83eb0e624e.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- cizrna
- kuřecí maso
- rajčatový protlak
- stévie
- cibule
- sůl
- grilovací koření
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu si namočíme den předem. Před samotným vařením je dobré vodu, ve které byla cizrna přes noc několikrát propláchnout, aby se co nejvíce minimalizoval nafukovací efekt :-). Já vařím cizrnu v tlakovém hrnci hodně do měkka cca 20- 30 minut.
-
Mezitím si připravím kuřecí maso na kostičky, které buď jen osolím nebo posypu grilovacím kořením.
-
Na pánvi si osmahnu cibulku a pak i kuřecí maso.
-
Mezitím již do uvařené cizrny dám rajčatový protlak /jeden nebo dva dle množství/ a dle chuti dosladím stévií či i osolím.
-
Nakonec smíchám kuřecí maso a směs cizrny, krátce společně povařím a dílo je hotovo. 🙂 Dobrou chuť
Kuchařka: michalka1