Cizrna s medvědím česnekem

85
- reklama -

Suroviny

500 g cizrny
1 cibule nakrájená na drobno
3 lžíce oleje
70 g rajčatového protlaku (malá plechovka)
feferonová pasta – pálivý paprikový krém (kdo nemá rád, vynechá)
pepř
2 velké hrsti posekaného medvědího česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cícer preberieme, umyjeme a namočíme na niekoľko hodín. Potom dáme variť, ku koncu varu osolíme. Doba varu – zistíme ochutnaním, namočený cícer cca 1 hodina.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuľu speníme na oleji, pridáme pretlak, orestujeme, pridáme uvarený cícer aj s časťou vody, okoreníme a povaríme aj s feferónkou cca 10 minut.

  3. Hotové vypneme a vhodíme medvedí cesnak. Priklopíme a necháme odstáť.

Poznámka od kuchařky

Konzumujeme ako prílohu k mäsu, chutí teplé i studené.

Možno podávať aj ako samostatné jedlo.