
- reklama -
Suroviny
- 2 konzervy cizrny
- 1/2 hlávky kapusty
- 250 ml sekaných rajčat
- 150 ml vody
- 1 šalotka
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky koření Garam masala
- kousek čerstvého chilli
- třtinový cukr
- sůl
- 1 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme drobně pokrájenou šalotku, přidáme nasekaný česnek a omytou, na proužky pokrájenou kapustu.
-
Promícháme, přidáme koření Garam masala, chilli, cukr a nakonec sekaná rajčata a vodu.
-
Necháme přijít k varu a asi 15 minut vaříme na mírném ohni.
-
Dochutíme solí a cukrem, je-li potřeba a nakonec vsypeme okapanou cizrnu.
-
Necháme prohřát a podáváme buď s pečivem nebo kuskusem.
Poznámka od kuchařky
je samozřejmě možné použít sušenou cizrnu, nechat namočit a uvařit, ale na konzervované nevidím nic špatného a ušetří to čas 😉
Kuchařka: Lucasinka