
- reklama -
Suroviny
- 1 lžíce oleje
- červená kari pasta podle chuti
- 200 ml kokosového mléka
- 1 brokolice (asi 500 g)
- 1 svazek ředkviček (asi 10 ks)
- 1 hrnek uvařené cizrny
- sůl
Postup přípravy receptu
-
V hlubším hrnci rozehřejeme olej a rozpustíme v něm kari pastu. Zalijeme kokosovým mlékem a rozmícháme na hladkou omáčku.
-
Přidáme pokrájenou brokolici, ředkvičky a uvařenou cizrnu, osolíme a pod pokličkou vaříme asi 6 minut, až zelenina změkne, ale zůstane svěží a nerozvařená.
-
Podáváme nejlépe s rýží.
Poznámka od kuchařky
Cizrnu si vařím vždycky ve větším množství a zamrazím po jednotlivých porcích. Případně je možné použít cizrnu z konzervy, ale já raději domácí. Toto jídlo je ideální na přípravu rychlé večeře nebo jídla do krabičky na druhý den, máme-li hotovou cizrnu, zabere příprava maximálně 20 minut.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram