Cizrna s brokolicí a ředkvičkami v červeném kari

65
- reklama -

Suroviny

1 lžíce oleje
červená kari pasta podle chuti
200 ml kokosového mléka
1 brokolice (asi 500 g)
1 svazek ředkviček (asi 10 ks)
1 hrnek uvařené cizrny
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V hlubším hrnci rozehřejeme olej a rozpustíme v něm kari pastu. Zalijeme kokosovým mlékem a rozmícháme na hladkou omáčku.

  2. Přidáme pokrájenou brokolici, ředkvičky a uvařenou cizrnu, osolíme a pod pokličkou vaříme asi 6 minut, až zelenina změkne, ale zůstane svěží a nerozvařená.

  3. Podáváme nejlépe s rýží.

Poznámka od kuchařky

Cizrnu si vařím vždycky ve větším množství a zamrazím po jednotlivých porcích. Případně je možné použít cizrnu z konzervy, ale já raději domácí. Toto jídlo je ideální na přípravu rychlé večeře nebo jídla do krabičky na druhý den, máme-li hotovou cizrnu, zabere příprava maximálně 20 minut.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.