- reklama -
Suroviny
4 porce
- 50 g cizrny (necháme přes noc namočit)
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 1 balení zelených oliv
- 1/2 balení kapar
- 2 stroužky česneku
- 1/2 pórku
- bazalka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Z přes noc namočené cizrny slijeme vodu a dáme ji vařit v čisté vodě. Až je cizrna uvařená, scedíme jí a přendáme do pekáčku spolu s nasekaným česnekem, nakrájeným pórkem a všemi ostatními surovinami.
-
Vše dáme péct na 20 -30 minut na 200°C a pak už stačí jen podávat s bagetou nebo rýží, dobrá by mohla být i pohanka.
Poznámka od kuchařky
Tip: Cizrnu po italsku můžeme klidně připravovat i v hrnci na plotně, pečení není podmínkou.
Pro inspiraci a další články se podívejte se na můj blog: http://fitblogies.blogspot.cz/
Odkaz na recept na blogu: http://fitblogies.blogspot.cz/2016/11/italsky-rece…
Kuchařka: Petras namaste