
Suroviny
záleží na vás
- cizrna
- cibule
- olej
- indické koření (garam masala, římský kmín, zázvor, kurkuma, kari, koriandr)
Postup přípravy receptu
-
Nakrájejte cibuli, případně i česnek a chvíli smažte na oleji. Během smažení přidejte podle chuti většinu následujícího koření: garam masala (speciální indická směs koření), římský kmín, sušený a drcený nebo čerstvý nastrouhaný zázvor, kurkuma, koriandr, kari a případně chilli.
-
Až bude cibule osmažená, přidejte buď uvařenou cizrnu nebo nakládanou cizrnu z plechovky a přilijte trochu vody. Pokud si cizrnu sami vaříte, je potřeba ji nechat alespoň několik hodin máčet ve vodě a pak vařit alespoň půl hodiny.
-
K cizrně můžete také přidat vařený nebo nakládaný hrášek, vařený květák, brambory nebo klidně i maso. Vodu nebo spíše omáčku můžete mírně zahustit hladkou moukou. Doporučuji podávat s chlebem a pokud jste jídlo připravili pálivější, zapíjet vodou.