Cizrna na paprice

54
- reklama -

Suroviny

1 velká plechovka cizrny (nebo adekvátní množství uvařené cizrny)
1/2 menšího pórku
1 menší cibule
cca 1/2 kelímku smetany ke šlehání
mletá červená paprika
sůl
majoránka dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce olivového oleje orestujeme na tenké nudličky nakrájený pórek a cibuli do lehce zlaté barvy, zaprášíme mletou paprikou, majoránkou, osolíme a ještě lehce orestujeme.

  2. Přidáme polovinu cizrny včetně nálevu, provaříme a poté rozmixujeme mixérem na kaši. Vložíme zpět do pánve, přidáme zbylou cizrnu, podlijeme smetanou ke šlehání a krátce provaříme. Podáváme například s rýží.

Poznámka od kuchařky

Pokud pokrm připravujete pro děti:

– cizrna je luštěnina s jemnou oříškovou chutí a jako taková by mohla nadýmat

– v základu receptu je pórek a cibule. Zatímco pórek je možno podávat přibližně od třičtvrtě roku, cibule je o něco agresivnější a doporučuje se od 1 roku.

Mé další recepty najdete na: http://mamavkuchyni.blogspot.cz