
- reklama -
Suroviny
- 1 velká plechovka cizrny (nebo adekvátní množství uvařené cizrny)
- 1/2 menšího pórku
- 1 menší cibule
- cca 1/2 kelímku smetany ke šlehání
- mletá červená paprika
- sůl
- majoránka dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Na trošce olivového oleje orestujeme na tenké nudličky nakrájený pórek a cibuli do lehce zlaté barvy, zaprášíme mletou paprikou, majoránkou, osolíme a ještě lehce orestujeme.
-
Přidáme polovinu cizrny včetně nálevu, provaříme a poté rozmixujeme mixérem na kaši. Vložíme zpět do pánve, přidáme zbylou cizrnu, podlijeme smetanou ke šlehání a krátce provaříme. Podáváme například s rýží.
Poznámka od kuchařky
Pokud pokrm připravujete pro děti:
– cizrna je luštěnina s jemnou oříškovou chutí a jako taková by mohla nadýmat
– v základu receptu je pórek a cibule. Zatímco pórek je možno podávat přibližně od třičtvrtě roku, cibule je o něco agresivnější a doporučuje se od 1 roku.
Mé další recepty najdete na: http://mamavkuchyni.blogspot.cz
Kuchařka: Mama v kuchyni