- reklama -
Suroviny
1 porce
- 150 g uvařené cizrny
- 1/2 cibule
- 1 bramboru
- 1 mrkev
- 2 hrsti špenátových listů
- lžíci (přepuštěného) másla
- 1 lžíci rýžové mouky (nemusí být)
- 1/2 lžičky kari koření
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky garam masaly
- 2 lžíce citronové šťávy
- 300 ml studené vody
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejprve na pánvi rozpustíme máslo a dosklovita na něm orestujeme nakrájenou cibuli.
-
Přidáme kari koření, kurkumu a masalu. Po minutě zarestujeme lžíci rýžové mouky a přilijeme vodu. Mícháme metličkou a přivedeme k varu. Osolíme, přidáme na plátky nakrájenou mrkev a brambory a vaříme do změknutí.
-
Poté už jen přisypeme uvařenou cizrnu, aby se prohřála, a lístky špenátu. Přilijeme citronovou šťávu a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Lucie_1986