
- reklama -
Suroviny
- 250 g instantní polenty
- 100 g cukru
- šťáva a kůra z 1 citronu
- pikantní marmeláda (použila jsem domácí dýňovo-citronovou)
- galaretka nebo dortové želé do 1/2 l vody
Postup přípravy receptu
-
Ve větším hrnci přivedeme k varu 1 litr vody. Vmícháme do ní cukr a citronovou šťávu i kůru. Za stálého míchání přisypáváme polentu, vymícháme v hladkou kaši bez hrudek a krátce povaříme.
-
Poté nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a necháme v chladu ztuhnout. Povrch potřeme pikantní marmeládou a zalijeme galaretkou nebo dortovým želé připraveným podle návodu.
-
Opět necháme v chladu ztuhnout a můžeme servírovat.
Poznámka od kuchařky
Na korpus potřený marmeládou můžeme rozložit libovolné ovoce dle chuti.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram









