
- reklama -
Suroviny
plech cca 35 x 40 cm
- Těsto:
- 3 vejce
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1,5 hrnku hladké mouky
- ¼ hrnku mletého máku
- 1 sáček prášku do pečiva
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- šťáva ze 2 citronů
- 1,5 hrnku mléka
- ½ hrnku oleje
- Krém:
- 1 kelímek mascarpone (200 g)
- 1 krabička smetany ke šlehání (250 ml)
- 1/3 hrnku moučkového cukru (80 g)
- 2 vaničky měkkého polotučného tvarohu (500 g)
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušlehejte s oběma cukry do pěny. Smíchejte obě mouky, kypřicí prášek, mák a citronovou kůru. Do mísy nalijte mléko, olej, citronovou šťávu, promíchejte a zapracujte moučnou směs. Těsto nalijte na vysoký plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 30 minut. Nechte vychladnout.
-
V míse vyšlehejte mascarpone se smetanou a polovinou moučkového cukru. Zašlehejte tvaroh a zbytek cukru.
-
Koláč ozdobte krémem. Uchovávejte v lednici.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete na http://vareniste.cz/
Kuchařka: Vareniste.cz