Citronový koláč s hruškami

61
- reklama -

Suroviny

3 hrnky polohrubé mouky
3 vejce
1 hrnek krystalového cukru
nastrouhaná citronová kůra z 1 chemicky neošetřeného citrónu
citronová šťáva z 1 citronu
1 prášek do pečiva
0,5 hrnku oleje
2 hrnky mléka
5 hrušek
máslo
kokos do formy

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme, vykrájíme jádřince a nastrouháme na plátky.


    Zobrazit celý recept

  2. V míse smícháme mouku, cukr, citr. kůru a kypřicí prášek.

  3. Do této směsi přilijeme olej, mléko, citr. šťávu a vejce.

  4. Vše smícháme, až vznikne hladké těsto.

  5. Na vymazaný a vysypaný pekáč (25×38) vlijeme nejprv polovinu těsta, na to poklademe plátky hrušek a dolijeme zbytek těsta.

  6. Pečeme při 170° asi 50 minut.

  7. Na vychladlý koláč dáme libovolnou polevu (já jsem dala rozpuštěnou bilou čokoládu) nebo stačí pocukrovat.

Poznámka od kuchařky

Zdroj:Knihovnička Recepty 7/2010