- reklama -
Suroviny
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 3 vejce
- 1 hrnek krystalového cukru
- nastrouhaná citronová kůra z 1 chemicky neošetřeného citrónu
- citronová šťáva z 1 citronu
- 1 prášek do pečiva
- 0,5 hrnku oleje
- 2 hrnky mléka
- 5 hrušek
- máslo
- kokos do formy
Postup přípravy receptu
-
Hrušky oloupeme, vykrájíme jádřince a nastrouháme na plátky.
-
V míse smícháme mouku, cukr, citr. kůru a kypřicí prášek.
-
Do této směsi přilijeme olej, mléko, citr. šťávu a vejce.
-
Vše smícháme, až vznikne hladké těsto.
-
Na vymazaný a vysypaný pekáč (25×38) vlijeme nejprv polovinu těsta, na to poklademe plátky hrušek a dolijeme zbytek těsta.
-
Pečeme při 170° asi 50 minut.
-
Na vychladlý koláč dáme libovolnou polevu (já jsem dala rozpuštěnou bilou čokoládu) nebo stačí pocukrovat.
Poznámka od kuchařky
Zdroj:Knihovnička Recepty 7/2010
Kuchař: jajine