Citronové špagety

94
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 porce špaget
kůra z jednoho citronu
šťáva z poloviny citronu
4 PL olivového oleje
maličký kousek másla
1 maličký stroužek česneku
50 ml suchého bílého vína
bazalka – čerstvé lístky
hrnek nastrouhaného parmezánu ( může být i pecorino)
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit špagety. Na velké pánvi rozehřejeme olej a máslo, přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku a nastrouhanou citronovou kúru. Necháme jen minutku nebo dvě, přilijeme bílé víno, zprudka odvaříme a vypneme. Ve chvílí, kdy jsou uvařené špagety, tak už bychom měli mít pánev vypnutou.

  2. Uvařené špagety scedíme, necháme si trochu vody, ve které se vařily (pokud by se nám zdála konzistence výsledného pokrmu moc hustá, tak můžeme trochu přidat). Špagety vložíme do pánve, promícháme, přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř dle chuti, vmícháme sýr a bazalkové lístky a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Je to takový mix dvou receptů…od každého něco….na horké léto ideál…